Хрумна ми един малко по-необичаен поглед върху тази толкова експлоатирана тема, а именно за спонсорирането на спортни събития и утвърждаването по този начин на бранда.

В това отношение Епъл са абсолютен парадокс, тъй като са един от най-познаваемите, скъпи и в същото време обичани брандове. В същото време Епъл не спонсорират никакви мащабни спортни събития и в мрежата почти няма информация за стратегията им в тази насока, което по-скоро говори, че или нямат такава или е напълно неглижирана. В областта на спорта обаче трябва да се отчете успешният им опит да партнират с Найк за продуктите Найк плюс.

Самсунг от своя страна има дългогодишен опит в спонсорирането на мащабни спортни събития, като последните Олимпийски игри са само текущ пример.

В по-минали години Самсунг е давал името си на маратона в Мелбърн, а тази година е в името на маратона в Аман. Предвид местоположението и непопулярността на маратона, предполагам, че е някакво екзотично изключение от общите им правила за спосориране на спортни събития, но пак водят с много пред Епъл.

А на вас един бранд би ли ви станал по-симпатичен, ако спонсорира някой маратон например?