Стартът наближава, регистрираните участници са над 250 и затова ви молим да прочетете тези инструкции, за да можем всички да прекараме добре по време на състезанието.

Можете да проверите дали всичко е наред с вашата регистрация тук:
(Ако сте регистрирали повече от 1 човек с вашия мейл, моля да проверите и за него и да препратите тази информация)

ВИЖТЕ СТАРТОВИЯТ СПИСЪК

За да се брои вашето участие, е необходимо да имате стартов (състезателен) номер, който да носите на гърдите или корема ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. Във вашият стартов пакет ще ви дадем безопасни игли, с които да закачите номера. Състезатели, които не носят стартовите си номера, ще бъдат дисквалифицирани.

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет (торбичка с подаръци от нас и нашите партньори – ваучер с отстъпка от Nike, ваучер с отстъпка от магазина на BB-Team, дезодорант Rexona) можете да вземете от тук:

В събота (18 май) – от магазина на Nike в Paradise Center, втори етаж, от 14 до 21 часа (новият мол на бул. Черни Връх, бул.Черни връх 100 – виж карта, последна спирка на трамвай 10)
По изключение: В неделя (19 май) – от 7:30 до 8:30 АМ на стартовата площадка в Панчарево

Запознайте се с условията на състезанието. При получаване на стартовия номер трябва да подпишете декларация, че сте съгласни с тях, и че ни освобождавате от отговорност по време на събитието. Ако сте между 16 и 18 години, трябва вашият родител или попечител да се разпише. Участници под 16 години се допускат само ако техните родители тичат заедно с тях и са подписали техните форми. Няма нужда да разпечатвате декларацията, на място ще има бланки.

Стартовите номера са с различен цвят, нека това не ви притеснява.

Ако решите да бягате друга дистанция, различна от тази, за която сте се записали, вашето време за по-дългото (или по-късото) бягане няма да бъде отразено във финалното класиране, защото измерването е електронно. Не може да смените дистанцията си на този етап.

Как да стигнете до старта

Стартът е на стената на езерото, която пък е веднага след табелката „Панчарево“.

До Панчарево може да стигнете с градски автобуси 1, 3 и 4. Автобусите спират на спирката на метрото до магазин METRO. Слезте на спирка „Банята Панчарево“.
Такси би ви струвало 5 – 15 лева, в зависимост къде живеете в софия.
Ако решите да дойдете с кола – може да паркитае в село Герман или на спирка „Банята“ – местата означени с флаг на нашата карта.
Ако решите да дойдете с колело, може да го вържете в стартовата зона.

Вижте ПОДРОБНА КАРТА

Старт, обиколки и времеизмерване с чип

Стартът е точно в 9:01 сутринта. Ако не сте си получили номера, елате поне час и половина по-рано.

Стартът е един за всички дистанции. Ако сте начинаещи в бягането, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Оставете по-бързите бегачи да стартират отпред, защото ще им пречите и вие лично няма да се чувствате добре, ако хора ви задминават по пътя, а блъсканицата по време на старт не е приятна и е опасна.

Обърнете внимание – стартовият ви номер е оборудван с уникален чип, който ще отчете вашето време от момента, в който преминете през арката на старта до момента, в който приключите съответния брой обиколки за вашата дистанция. Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. отчита се от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато не завършите. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство.

Не режете и не сгъвайте вашия стартов номер. Не отлепяйте чипа.

Местата за обръщане ще са маркирани от знаменца и там ще има доброволци. Бегачите на 21км трябва да направят 2 обиколки на трасето.

В случай че се откажете и решите да не финиширате, задължително уведомете организаторите в регистрационната тента.

След финала всеки от вас ще получи медал.

Победителите от всяка дистанция (мъж и жена) ще получат награди от нашите спонсори.

Подкрепления, забавления

На старта и на обръщането ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода Belissima (пластмасова бутилка 500 ml), Gatorade и плодове. Моля не правете боклуци и изхвърляйте бутилките в кошовете по пътя. Ще подсигурим и найлонови чували за отпадъци.

Внимание: ако сте завършили, може да си вземете вода и плодове от подкрепителния пункт, но не задръствайте и не стойте на пътя на бегачите!

На стартовата зона ще има музика, както и щанд на Harmonica с техните био продукти.

На старта ще има лекарски екип и охрана, подсигурени от Столична община. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Очаква се да е много горещо, така че си вземете шапка или слънцезащитен крем, ако се нуждаете от това.

Професионални снимки

Намерете нашите фотографи-доброволци, за да се снимате. В деня след събитието ще публикуваме снимките на стената ни във Facebook и в сайта.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. В стартовия пакет ще получите стикер, който трябва да залепите на вашия багаж, ако искате да ползвате гардероб. Стикерът ще е със вашия стартов номер и само срещу стартовия номер може да получите обратно багажа си. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

До старта ще има химически тоалетни – в посока село Герман.

Безопаност

В неделя очакваме слънце и температури до 30 градуса. Пийте много вода и се подгответе за топло време.

Маршрутът е видим – движите се по пътя от източната страна на езерото, но няма да е затворен само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, детски колички и кучета. По трасето се извършват ремонтни дейности, така че внимавайте докато тичате. Пазете чисто и изхвърляйте боклуците си в кошовете или ги вземете със вас – това важи най-вече за пластмасовите бутилки вода.

Пишете ни на info@begach.com с всякакви въпроси.

Изказваме искрените си благодарности на нашите спонсори от Nike, ProCredit Bank, Harmonica и партньорите ни от Gatorade, Rexona и BB-Team.