Малко за моите дразнители и как аз се справям с тях:

  • Протрити зърна – кой не е виждал кървави фланелки по маратоните. Болката  при бягане е поносима, но водата и сапуна след това са съкрушителни. Спестявам си това удоволствие с малки лепенки, с които си покривам зърната преди по-дълго бягане.
  • Протривания – по чуждите сайтове препоръчват нещо, което се нарича bodyglide. На чист български май му се вика вазелин. Аз използвам крем здраве или крем бочко на децата, за да намажа предварително проблемни зони като мишници, бедра и други. В кратката си кариера на плувен маратонец съм виждал да се мажат и със свинска мас.
  • Пришки – тук спасението е комбинация от удобни вентилирани обувки, специални чорапи за бягане без грам памук и бебешка пудра. Последното ме оттърва завинаги от пришките.
  • Слънчево изгаряне – всяко бягане над 1 час през лятото предразполага към слънчево изгаряне. Хубаво е да си планирате бягането и да използвате слънцезащитни кремове, ако знаете, че ще бъдете изложени на слънце за по-продължително време.
  • Пот – аз не харесвам потта да ми се стича по лицето. Обикновено през лятото използвам хавлиена тенис лента за глава. Предполагам, че и шапките имат същия ефект.

Какви са вашите дразнители и малки трикове?