Трасе: обиколка на Борисовата градина – стартира от чешмата при детския кът, по алеята към езерото на линиите, покрай Pork Pie и басейните Мария Луиза, през тунела под Алея Яворов, по алеята покрай тенискортовете чак до кв. Изток и по пресечните пътеки в тази част на парка. При връщането се минава през тунела, от другата страна на басейните и се заобикаля стадиона на ЦСКА. За ориентация по височинната карта – от чешмата до тунела е 1.3 км, а на връщане при тунела е 4.3-4.4 км.

Дължина: 5.7 км.

Вид настилка: асфалт, дупки, чакъл и trail

Денивелация: натрупват се около 220 м изкачване на обиколка. Трасето е трудно, тъй като почти няма равно място. Постоянно се бяга по лек или не толкова лек наклон нагоре или надолу. Особено натоварващо е изкачването/слизането покрай басейните.

Вода: една чешма, която се намира в точката, която е най-близо до Орлов мост, точно под голямата детска площадка

Тоалетна: Има няколко публични обекта по трасето, както и достатъчно гора в частта над Алея Яворов

Шанс за среща на агресивни бездомни кучета: минимален

Шанс за среща на агресивни домашни кучета: минимален. Кучетата се разхождат свободни и без намордник, но злобни не съм забелязал

Как се стига: Борисовата градина е на центъра на града. Може да се паркира на паркингите около националния стадион, около стадиона на ЦСКА, в Лозенец и в Изток. Може да се стигне с метро, всички автобуси, които спират на Орлов мост и др.

Други: Борисовата градина е един от основните паркове на София. През деня е пълно с народ, има забавления за възрастни, деца и домашни животни. Маршрута е изключително разнообразен откъм вид настилка, околна среда и денивелация, а частта над Алея Яворов гарантира прохлада дори и в най-горещи летни дни.

Борисовата градина е сравнително голяма и в двете си части, така че е възможно да се конструират и други – по-дълги и/или по-интересни маршрути.