… e 28-ми Август според PUMA. Поводът са финалите на 100 м
бягане мъже на Световното първенство по лека атлетика в Южна Корея. В този ден
се очаква най-бързият мъж в света Юсеин Болт да защити титлата си на Световен
шампион и рекордьор в спринта на 100 м.

От 12:00 до 20:00 ч. в „Най-бързия ден” – 28 август – край езерото Ариана в София почитателите на спринта могат да поставят личен рекорд с бягане на 30 м в специално направената „Алея на бързината”. Те ще могат да тичат с обувките, с които тича и Юсеин Болт – PUMA Faas – и да се състезават за спечелването на чифт от специалния модел на PUMA.

Посетителите на събитието ще могат да гласуват кой ще грабне златото преди финалите в спринта на 100 м, да се снимат тичайки с Юсеин Болт и да се забавляват със специална ямайска музика и изпълнения на живо. На място ще се излъчва на живо и самият финален спринт пряко от Корея.

Празненството в „Най-бързия ден на планетата” ще даде възможност на присъстващите да усетят адреналина на спринта и да се потопят в автентична ямайска атмосфера – директно от родината на Юсеин Болт.

Малко допълнително инфо извън пресрелийза. Организаторите отправиха покана към няколко блогъра, които пишат за бягане. Същия ден ще бягаме 16км с 1600 м денивелация, така че 30м отгоре едва ли ще са проблем. Ако не се потрошим по чукарите през деня, вечерта на „Алеята на бързината“ ще е забавно.