В неделя вечерта заедно с няколко други спортни блогъри и фенове на бягането бяхме на събитието на Puma, наречено „Най-бързият ден„, посветено на Юсеин Болт и на „неговите“ маратонки Puma Faas. Имаше ямайска музика, танци и най-важното – състезания по двойки на 30м, като участниците бягаха с Puma Faas.

Никога не съм се занимавал и интересувал от спринта и спринтовите дистанции, но след първото състезание адреналина се вдигна. Бягах 4 пъти, като дадох най-добро време 4.29s. Оказа се, че когато вложиш всичката си сила и енергия наведнъж, дори 30m могат да се окажат адски дълго разстояние, а 4s – ужасно много време. Този неподозиран досега аспект на бягането много ме впечатли. По-късно изчислих скоростта си и тя се оказа малко повече от 25 km/h. FYI Юсеин Болт вдига 37 km/h.

Две думи за маратонките. Дадоха ни да пробваме Faas 500, които се водят за най-тежките и подплатени от серията. Личното ми впечатление е, че обувките бяха много удобни и меки. Предполагам, че стават за ежедневни кросове на стадион или на асфалт. Имам притеснение обаче, че най-вероятно не са подходящи за дълги бягания, заради тежестта и подплатата. Може би хората, които обичат да ходят с такива обувки в ежедневието си, ще ги намерят за интересни, заради предлаганите разцветки и цялостния винтидж изглед.