Сайтът на Обиколката е претърпял поредна метаморфоза.

В момента има подробна информация за трасето (тя винаги е съществувала), както и за записването.

Въведен е и вариант за онлайн записване, който не съм пробвал, тъй като се записах доста по-рано. Нововъведение е, че записването на място е по-скъпо от предварителното записване, което е абсолютно нормална практика по големите състезания. Таксата и в двата случая е символична – 10/15 лв. и организаторите преспокойно могат да мислят за увеличението и в бъдеще.

Стартът тази година е изместен в локалното пред Историчесия музей. Предвид нарастващия брой участници и съпровождащите ги хора, това е доста обро решение.

Допълнително е публикувана съпровождащата програма на старт/финала – изглежда, че ще има интересни работи. Тези, които няма да участват, могат да дойдат на награждаването от 17:00.

От магазин „Алпи“ пък ме увериха, че има възможност да се оставят предварително разни неща за различните пунктове, както и обратното – да се остави багаж по пунктовете, който може да се прибере след края на състезанието от магазина.

За момента не е ясно дали ще има онлайн следене на времената на състезателите по пунктовете. Миналата година имаше нещо такова, което почти сработи.

Аз съм се подготвил и само стискам палци времето да се задържи прохладно, сухо и облачно.