1000balkan-2013

Нашите приятели от Румъния и България подготвят второто издание на благотворителния ултра-дуатлон – Букурещ – София – Букурещ. Миналата година един основно румънски тим успя да преодолее това разстояние с 3 дни колоездене и 7 дни бягане, като набра над 24000 евро дарения за 16 благотворителни каузи в България и Румъния.

Тази година се очаква той да се проведе между 1 и 11 ноември, като се запази несъстезателния и благотворителен характер на събитето. Стартира се с велосипеди от Букурещ и маршрута минава през Румъния до Дунав мост 2, откъдето се прехвърля в България. Колоезденето тази година ще е 4 дни, а разстоянието – близо 600 км.

Вторият етап включва бягане от София до Букурещ (през Дунав мост 1) в продължение на 7 дни, като общото разстояние е 420 км.

Има възможност за записване за участие в конкретен ден, за цяла дистанция в едната или другата посока, както и за пълен дуатлон. Миналата година българските представители в екипа бяха силно ограничени. Надяваме се, че тази година няма да се наложи румънци да носят българското знаме:) Тъй като събието е с доста тежка логистика, местата са ограничени.

Тук може да се запознаете с изискванията и да направите предварителна заявка за участие.