ВАЖНО: Моля да обърнете внимание, че стартът е от 16:00 часа!!!

Номерата се раздават на 16.11 в магазина на Nike в Mall of Sofia до 21:00 и на 17.11 на старта – от 12:00 до 15:00! Моля да имате предвид, че регистрираните са близо 300 и да не оставяте за последния момент вземането на номера си!

Горди сме да обявим, че за Sofia Evening Run се записаха 276 участници!

  • 10 km – 110
  • 5 km – 109
  • 2.5km – 57

Жени – 97, мъже – 173. Можете да видите и стартовия списък.

Долната информация е важна за всички участници и придружители на старта.

Регистрация и състезателни номера

За да се брои вашето участие, е необходимо да имате стартов (състезателен) номер, който да носите на гърдите или корема ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. На старта ще ви дадем безопасни игли, с които да закачите номера. Състезатели, които не носят стартовите си номера, ще бъдат автоматично дисквалифицирани. Моля те отлепяйте чиповете от обратната страна на номерата си.

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет (торбичка с подаръци от нас и нашите партньори – Nike & Mtel) можете да вземете от 2 места:

  • В петък – от магазина на Nike в Mall of Sofia (бул. Стамболийски), втори етаж, от 16 до 21 часа.
  • В събота – от 12:00 до 15:00 в Борисовата градина в стартовата зона до детската площадка.

При получаване на стартовия номер ще подпишете че сте прочели декларация, че сте съгласни с условията на състезанието и че ни освобождавате от отговорност по време на събитието. Ако сте между 16 и 18 години, трябва вашият родител или попечител да се разпише. Участници под 16 години се допускат само ако техните родители тичат заедно с тях и са подписали техните форми. Няма нужда да разпечатвате декларацията.

Стартовите номера са с различен цвят за всяка дистанция. Запомнете вашият номер, за да ви намерим по-бързо при регистрацията:

http://begach.com/sofia-evening-run-start-list/

Ако решите да бягате друга дистанция, различна от тази, за която сте се записали, вашето време за по-дългото (или по-късото) бягане няма да бъде отразено във финалното класиране. Не може да смените дистанцията си на този етап.

Как да стигнете до старта

Най-лесният начин да стигнете до старта е с градски транспорт. Хванете автобус или тролей до Орлов мост и продължете в Борисовата в посока Плиска до детската площадка обозначена със знаме на картата.

Друг вариант е да хванете метро до метростанция стадион „Васил Левски“ и да продължите на югоизток към Плиска.

Ако решите да дойдете с кола – знайте, че бул. Драган Цанков е в ремонт и е непроходим и бул. Евлоги Георгиев е задръстен дори в събота. Най-лесният начин да паркирате с кола (но не гарантираме места) е на обществения паркинг до стадиона, до който се стига от бул. Евлоги Георгиев между ул Гурко и Граф Игнатиев. Може да ползвате и общиниския паркинг на ул. Гурко, който е в синя зона.

Ако решите да дойдете с колело, гледайте да го вържете така, че да не пречи на трасето или хората в парка.

Старт, обиколки и времеизмерване с чип

Стартът е в 16 часа. Ако не сте регистрирани, елате между 12:00 и 15:00 да се регистрирате. Моля да имате предвид, че регистрираните са близо 300 и да не оставяте за последния момент вземането на номера си!

Обърнете внимание – стартовият ви номер е оборудван с уникален чип, който ще отчете вашето време от момента, в който преминете през арката на старта до момента, в който приключите съответния брой обиколки за вашата дистанция. Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. не се отчита от старта в 16 часа или от сигнала със свирка, а от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато ВИЕ не завършите. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство. Не режете и не сгъвайте вашия стартов номер.

Стартът е един за всички дистанции. Ако сте начинаещи в бягането и не се чувствате като да чупите рекорди в събота, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Оставете по-бързите бегачи да стартират отпред, защото ще им пречите и вие лично няма да се чувствате добре, ако хора ви задминават по пътя, а блъсканицата по време на старт не е приятна и е опасна.

В случай че се откажете и решите да не финиширате, задължително уведомете организаторите в регистрационната тента.

След финала всеки от вас ще получи медал.

Победителите от всяка дистанция (мъж и жена) ще получат телефон от Mtel. Победителите на 2.5 и 5 км ще получат тениска от Nike, а тези на 10км ще получат чифт маратонки Nike Air Pegasus.

Подкрепления и забавления

След старта (на всяка обиколка от 2.5 км) ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода от Pirin Spring (пластмасова бутилка 500 ml) и плодове. Моля не правете боклуци и изхвърляйте бутилките в кошовете по пътя. Ще подсигурим и найлонови чували за отпадъци.

Внимание: ако сте завършили, може да си вземете вода и плодове от подкрепителния пункт, но не задръствайте и не стойте на пътя на бегачите!

На стартовата зона ще има музика.

След 15 часа ще предложим по 1 топлa напиткa (чай или кафе) за всеки участник, който си носи стартовият номер.

На старта ще има лекарски екип и охрана, подсигурени от Столична община. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Професионални снимки

Нашите партньори от сп. Max ще имат специално табло за професионални снимки. Можете да се снимате там с медала и вашите приятели, после ви окуражаваме да отидете във нашата страница във Facebook и да се тагнете.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. В стартовия пакет ще получите стикер, който трябва да залепите на вашия багаж, ако искате да ползвате гардероб. Стикерът ще е със вашия стартов номер и само срещу стартовия номер може да получите обратно багажа си. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

На 50 метра преди старта в посока стадиона на ЦСКА ще има химическа тоалетна.

Безопаност

В събота очакваме слънце и температури до 13 градуса, но бъдете добре облечени и си вземете допълнително дрехи за след като финиширате.

Маршрутът ще е маркиран и на всеки завой ще има доброволци, които да ви напътстват, но обърнете внимание, че паркът няма да е затворен само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, детски колички и кучета. По трасето се извършват ремонтни дейности, така че внимавайте докато тичате. Пазете чисто и изхвърляйте боклуците си в кошовете или ги вземете със вас – това важи най-вече за пластмасовите бутилки вода.