Хубава статия в Капитал относно рекламна кампания на спортната дейност в България, финансирана от ЕС, на стойност 2,1 млн лева:

Информационната кампания идва след изследване на „Евробарометър“ от миналата година, което показа как българите никак не си падат по спорта, въпреки че много обичат да ходят с анцуг. 57% – най-много в ЕС, изобщо не се интересуват от спортна активност. Само 35% пък спортуват, за да подобрят здравословното си състояние – отново най-ниското ниво в ЕС.

По план в продължение на 16 месеца от началото на годината близо 2 млн. души от под 15 до над 64 години трябва да участват в „редица кампании и национални проучвания за степента на информираност на населението и физическата дееспособност на лицата в активна възраст“.  Като цяло проектът е разбит на две големи обществени поръчки, с общо 7 обособени позиции, на стойност 2.1 млн. лв (от общо 3.4 млн.).

Парите са много, но нещо ми подсказва, че страна с традиции в не-спортувенето и странното усвояване, няма да се справи. Дано греша.