Това са маратонките, с които по мои изчисления съм избягал послендите 1600 км. Изкарали са три маратона и въпреки пробойните, сигурно могат да изкрат и още няколкостотин км. Nexus-a е от тип support, което според мен обяснява твърдия и сравнително стегнат хват на петата. За нея има и wave технология на подметката. Тя е сравнително ниска и умерено твърда. Nexus-a е един от най-леките и евтини модели на Mizuno. Моите крака се чувстваха много удобно, независимо от терена или времето, с изключение на две-три дълги бягания през лятото във Варна, когато обувките  подгизнаха до степен да хвърчи вода от тях. Аз го отдавам на горещото и влажно време през тези дни.

Моделите на Mizuno ми допадат като комфорт, цени и дизайн. Могат да бъдат намерени в SLS. Към днешна дата в магазина на бул.“Черни връх“ този модел е намален на 111 лв. и има от големите номера. Старите серии на почти всички модели на Mizuno също са с много приятно намаление и с голям избор на номера. Има и пълен набор от последните серии на обувките.

В SLS на бул. „Черни връх“ е единствената машина за сканиране на стъпалата, за която аз знам. Консултантите едва ли ще ви предложат да я ползвате, така че трябва да си поискате. Хубаво е да видите какъв е резултата, но не им се връзвайте на препоръките – най-вероятно ще ви препоръчат най-скъпия модел като идеален за вас.

Този сезон ще бягам с Mizuno Wave Precision 10. Очаквайте ревю след 1000 км:)