Стартът наближава, регистрираните участници са над 750 и затова ви молим да прочетете тези инструкции, за да можем всички да прекараме добре по време на състезанието.

Ако сте регистрирали повече от 1 човек/дете с вашия мейл, моля да им изпратите или предадете подробно тези инструкции.

[tab_item title=“5km, 10km, 20km“]

[nice_header]Регистрация и състезателни номера[/nice_header]

За да се брои вашето участие, е необходимо да имате стартов (състезателен) номер, който да носите на гърдите или корема ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. Не може да носите повече от 1 номер. По време на регистрацията ще ви дадем безопасни игли, с които да закачите номера. Състезатели, които не носят стартовите си номера, ще бъдат автоматично дисквалифицирани.

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет (торбичка с подаръци от нас и нашите партньори) можете да вземете от 2 места:

  • [highlight]В събота (26 октомври)[/highlight] – от магазин Decathlon Витоша (околовръстен път, срещу Бизнес парк София), [highlight]от 14 до 20 часа[/highlight] на щанда за бягане. Намира се в ляво от входа. Тогава ще получите допълнителен подарък от Decathlon. Вижте как можете да стигнете до магазина
  • В краен случай (ако не сте от София) [highlight]в неделя от 10:00 до 12:00 АМ[/highlight] в Борисовата градина в стартовата зона до детската площадка.

[highlight]Няма да регистрираме хора или раздаваме регистрационни номера в последния момент![/highlight]

При получаване на стартовия номер ще подпишете декларация, че сте съгласни с условията на състезанието и че ни освобождавате от отговорност по време на събитието. Ако сте между 16 и 18 години, трябва вашият родител или попечител да се разпише. Участници под 16 години се допускат само ако техните родители тичат заедно с тях и са подписали техните форми. Няма нужда да разпечатвате декларацията, на място ще има бланки.

Стартовите номера са с различен цвят за всяка дистанция. Запомнете вашият номер, за да ви намерим по-бързо при регистрацията. Можете да видите списъка тук:

СПИСЪК СЪС СТАРТОВИ НОМЕРА

Ако решите да бягате друга дистанция, различна от тази, за която сте се записали, вашето време за по-дългото (или по-късото) бягане няма да бъде отразено във финалното класиране. Не може да смените дистанцията си на този етап. [/tab_item]

[tab_item title=“Щафета“] Очaкваме 120 отбора, затова ви молим да се запознаете с тези правила за провеждане на състезанието, за да е безопасно и приятно за всички.

[nice_header]Регистрация и състезателни номера[/nice_header]

За да се брои вашето участие, е необходимо да имате стартов (състезателен) номер, закачен на гърдите или корема ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. Ще ви дадем безопасни игли, с които да закачите номера. Не може да носите повече от 1 номер. Не може да бягате заедно със съотборник. Отбори, чиито състезатели не носят стартовите си номера, или се движат заедно, ще бъдат автоматично дисквалифицирани.

Ако не можете да присъствате в петък на networking събитието, минете да вземете стартовия пакет в събота. (вижте слайда за „5км, 10км и 20км“)

[highlight]Няма да раздаваме[/highlight] регистрационни номера за щафетата в неделя. Моля погрижете се да ги вземете в петък или в събота.

При получаване на стартовия номер ще подпишете декларация, че сте съгласни с условията на състезанието и че ни освобождавате от отговорност по време на събитието.

Запомнете вашият номер, за да ви намерим по-бързо при регистрацията. Можете да видите списъка тук:

СПИСЪК СЪС СТАРТОВИ НОМЕРА

Възможно е 1 състезател да вземе номерата на целия отбор от гореописаните места.

[nice_header]Специални изисквания за отборите и предаване на щафетата[/nice_header]

Само състезател №1 от отбор трябва да бъде стартовата зона в 15:00 часа. Всички останали трябва да го чакат на мястото за предаване на щафетата за неговия отбор.

Предаването на щафетата се извършва на централната алея на парка. Вижте тази карта за предаване на щафетата, за да знаете къде трябва да стои вашия отбор:

КАРТА ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ЩАФЕТАТА И МЕСТАТА НА ОТБОРИТЕ

Молим всички да посрещат съотборниците си на мястото определено за отбора до финиширането на последния състезател. Чиповете за всеки отбор са с еднакъв код, ако минете през антените (арката) на стартовата зона предварително, това ще отчете допълнителна обиколка и ще сме принудени да ви дисквалифицираме. С други думи: не приближавайте арката или стартовата зона, ако не си бягате обиколката.

Само първият състезател от всеки отбор ще премине през стартовата арка 2 пъти (при старт и при началото на обиколка 2), вторият, третият и четвъртият (финиширащ) състезател – по веднъж.

След финала на всички състезатели от отбор, елате при нашите доброволци, за да получите медал.

Церемонията по награждаването на първите 3 отбора е от 17:30 часа. [/tab_item]

[tab_item title=“Kid’s Race“]

[nice_header]Регистрация и състезателни номера[/nice_header]

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет (торбичка с подаръци от нас и нашите партньори) можете да вземете от 2 места:

  • [highlight]В събота (26 октомври)[/highlight] – от магазин Decathlon Витоша (околовръстен път, срещу Бизнес парк София, вижте карта), [highlight]от 14 до 20 часа[/highlight] на щанда за бягане. Намира се в ляво от входа. Тогава ще получите допълнителен подарък от Decathlon. Вижте как можете да стигнете до магазина
  • В краен случай (ако не сте от София) в неделя от [highlight]10:00 до 12:00 АМ[/highlight] в Борисовата градина в стартовата зона до детската площадка.

При получаване на стартовия номер ще подпишете декларация, че сте съгласни с условията на състезанието и че ни освобождавате от отговорност по време на събитието. Няма нужда да разпечатвате декларацията, на място ще има бланки.

Стартовия номер е стикер, който може да се залепи на блуза или яке, за да не се занимавате със закачане и откачане на безопасни игли.

[nice_header]Какво ще представлява бягането[/nice_header]

Решихме да разширим бягането до лека тренировка с помощта на Българската федерация по лека атлетика и сертифицираният от IAAF треньор Димитър Тасев.

Тренировката ще се проведе по програмата на IAAF Kid’s Athletics, която е създадена за деца и се провежда с помощта на специално създадени за целта уреди. Правят се упражнения, които покриват голяма част от лекоатлетическите дисциплини като са адаптирани за деца и са с игрови елемент.

Смятаме, че тренировката ще е много полезно и приятно занимание за вашите деца. Тя ще започне в 13:00 и ще продължи около 45 мин. В края на тренировката ще бъде проведено и бягането. Децата няма да бъдат класирани по време, а по ред на завършване.

[nice_header]Подкрепления и забавления[/nice_header]

Ще осигурим плодове и вода за децата, а нашите спонсори от Harmonica ще дадат специален подарък – кърпа за глава за всяко дете.

[nice_header]Гардероб[/nice_header]

Не можем да подсигурим гардероб за деца, моля ви да се погрижите за дрехите и нещата на детето ви.

[/tab_item]

[divider]

[nice_header]Внимание: сменят времето![/nice_header]

В неделя минаваме към зимното часово време. Моля върнете часовниците си с 1 час назад и елате на време.

[nice_header]Как да стигнете до старта[/nice_header]

Най-лесният начин да стигнете до старта е с градски транспорт. Хванете метро, автобус или тролей до Орлов мост и продължете в Борисовата в посока Плиска до детската площадка обозначена със знаме на картата.

Друг вариант е да хванете метро до метростанция стадион „Васил Левски“ и да продължите на югоизток към Плиска.

Ако решите да дойдете с колело, гледайте да го вържете така, че да не пречи на трасето или хората в парка.

[nice_header]Старт, обиколки и времеизмерване с чип[/nice_header]

Стартът е в [highlight]15:00 часа точно[/highlight] и няма да има закъснение. Няма да приемаме регистрации след 12:00 часа.

Стартът е един за всички дистанции. Ако сте начинаещи в бягането и не се чувствате като да чупите рекорди в събота, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Оставете по-бързите бегачи да стартират отпред, защото ще им пречите и вие лично няма да се чувствате добре, ако хора ви задминават по пътя, а блъсканицата по време на старт не е приятна и е опасна.

Обърнете внимание – стартовият ви номер е оборудван с уникален чип, който ще отчете вашето НЕТО време от момента, в който преминете през арката на старта до момента, в който приключите съответния брой обиколки за вашата дистанция. Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. не се отчита от старта в 15 часа или от сигнала със свирка, а от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато ВИЕ не завършите. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство. Не режете и не сгъвайте вашия стартов номер, не разлепвайте чипа от гърба на номера ви.

В случай че се откажете и решите да не финиширате, задължително уведомете организаторите в регистрационната тента.

След финала всеки от вас ще получи медал.

Церемонията по награждаването е от 17 часа.

[nice_header]Подкрепления и забавления[/nice_header]

Малко след старта ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода, електролитни напитки и плодове. Моля не правете боклуци и изхвърляйте бутилките в кошовете по пътя. Ще подсигурим и найлонови чували за отпадъци.

Внимание: ако сте завършили, може да си вземете вода и плодове от подкрепителния пункт, но не задръствайте и не стойте на пътя на бегачите!

На стартовата зона ще има музика.

Нашите спонсори от Lipton ще предоставят по 1 чай за всеки участник, който си носи стартовият номер.

На старта ще има лекарски екип и охрана, подсигурени от Столична община. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Направили сме специално табло за снимка за спомен от бягането, ползвайте го 🙂

[nice_header]Гардероб[/nice_header]

Ще предложим гардероб на всички участници. В стартовия пакет ще получите стикер, който трябва да залепите на вашия багаж, ако искате да ползвате гардероб. Стикерът ще е със вашия стартов номер и само срещу стартовия номер може да получите обратно багажа си. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

[nice_header]WC[/nice_header]

На 50 метра преди старта в посока стадиона на ЦСКА ще има химически тоалетни.

[nice_header]Безопаност[/nice_header]

В неделя очакваме слънце и температури до 22 градуса, но бъдете добре облечени и си вземете допълнително дрехи за след като финиширате.

Маршрутът ще е маркиран и на всеки завой ще има доброволци, които да ви напътстват, но обърнете внимание, че паркът няма да е затворен само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, детски колички и кучета. Пазете чисто и изхвърляйте боклуците си в кошовете или ги вземете със вас – това важи най-вече за водата.

[nice_header]Често задавани въпроси[/nice_header]

  • Бягането ще е по часовниковата стрелка, стартът е към Цариградско шосе.
  • Не е задължително да носите тениските, които ще ви подарим.

[divider]

Пишете ни на info@begach.com с всякакви въпроси.

Късмет и успех!