UPDATE: Софийския маратон е отпаднал от календара на БФЛА, което означава, че състезание с това име, без значение дали е маратон или не, няма да се провежда през 2011.RIP

За организаторските способности на БФЛА много сме говорили, но подобрение явно няма. В календара на БФЛА за 2011 г. се е появил софийски маратон на 22.09.2011 г.

3 седмици преди това естествено няма никава информация за трасе, дистанции, записване и т.н. Стандартно това състезание се провежда във втората половина на октомври. Гадая, че заради изборите са го преместили на 22.09. Най-тъпото и наглото в цялата история е, че в България има едва три маратона на година и БФЛА успяха да си преместят жалкото софийско събитие на същата дата, на която се провежда и маратона в Батак.

За тези, които имат желание да участват, могат да следят сайтовете на БФЛА и Софийска община. Аз лично ще участвам в Батак, което беше планирано далеч преди това, но при новата ситуация искам да  се знае, че принципната ми позиция е за бойкот на софийския маратон, докато организаторите не се вземат в ръце.

UPDATE: martin по-долу е дал линк към наредбата за маратона в София. Ще има 4 дистанции – „маратон“, 20780м, 10390м, 5195м. Сложил съм маратона в кавички, защото от логиката на дистанциите ясно се вижда, че обиколката ще е 5195м и по тази причина „маратонът“ няма да е 42195м, а 41560м. На БФЛА им става навик да скъсяват дистанциите. Гадая дали е от глупост, некадърност или за подсилване на резултатите на професионалните състезатели.